Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi (SEECO) 25.000 EU Kadar hibe

Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum (SEECO) Projesi, Avrupa Birliği FRIT II Mali Yardım Fonu tarafından finanse edilmekte, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü ve Dünya Bankası koordinasyonuyla yürütülmektedir. Proje kapsamında İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından Gaziantep, Adıyaman ve Kilis illerinde sosyal girişimcilik alanında gerçekleştirilecek faaliyetlerin toplam bütçesi geçim kaynakları tesisleri bileşeni 9,8 milyon Avrodur.
SEECO Projesi’nin hedefi, Türkiye’deki hedef bölgelerde kadın ve genç misafir ve ev sahibi topluluklar için geçim kaynakları fırsatlarını iyileştirmektir. Proje, sosyal girişimciliği destekleyerek ve geçim kaynaklarıyla ilgili yerel topluluklara hizmet sağlayan yerel kurumlara destek olarak, kadınların ve gençlerin ekonomik faaliyetlere katılmalarına katkıda bulunacaktır.
Projenin hedef faydalanıcıları, ev sahibi ve misafir topluluklardan yeni ve/veya mevcut kadın (her yaşta) ve 18-29 yaş arasında bulunan genç sosyal girişimcilerdir. Projenin hedeflerinden biri de Sosyal Güvenlik Ağı (Kızılay Kart) faydalanıcılarının sosyal girişimci olarak güçlendirilmeleri, sosyo-ekonomik hayata katılımlarının teşviki ve uyumlarının artırılmasıdır. Sosyal girişimcilik destek hizmetlerinin ve alt hibelerinin faydalanıcılarının en az yüzde 70’inin kadın, yüzde 30’unun ise genç (18-29 yaş arası, kadın ve erkek) olması hedeflenmektedir.
Proje sosyal girişimleri; kâr amacı gütmekle birlikte, kârlarını temel olarak sosyal amaçlarına yeniden yatıran ve/veya istihdam ya da diğer faaliyetler aracılığıyla hedeflenen sosyal grupların gelirini artıran, sosyal – çevresel etkiye öncelik veren kâr amaçlı işletmeleri içerecek şekilde geniş anlamda tanımlamaktadır. Proje kapsamında, misafirler ve diğer kırılgan topluluk üyeleri (örneğin engelliler, risk altındaki gençler vb.) için istihdam sağlama amacıyla, kendi işini kurmak isteyen gerçek kişiler, şahıs veya limited şirketleri, STK (bir iktisadi işletmesi olan STK’lar) ve kooperatifler dahil olmak üzere (ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) sosyal girişimlerin birçok farklı türünü kapsamaktadır.
Sosyal Girişimcilik Nedir?
Sosyal girişimcilik, sosyal sorunları bir hizmet, ürün veya model geliştirerek çözmeyi hedeflemektedir. Sosyal girişimler de gelir ve kâr elde edebilirler; ancak ticari girişimlerden farklı olarak kârlarının bir kısmını yeniden ilgili sosyal hedeflerini gerçekleştirmek için kullanırlar. Sosyal girişimlerde, rekabet değil; kalıcı sosyal etki, sürdürülebilirlik ve dayanışma esas alınmaktadır.
Sosyal girişimciliğin faydaları arasında; ürün/hizmet üretim süreçlerinde çevrenin korunması ve sosyal içermenin ön plana çıkarılması, istihdamın artırılması, yenilikçi ve sürdürülebilir iş modellerinin oluşturulabilmesini saymak mümkündür.
PROJENİN HEDEFLERİ VE ÖNCELİKLİ KONULAR
1.3 Projenin Genel Hedefi
Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi’nin amacı, Türkiye’deki hedef bölgelerdeki kadın ve genç mülteci ve ev sahibi topluluklar için geçim kaynakları fırsatlarını iyileştirmektir.
1.4 SEECO’nun Özel Hedefleri
SEECO Projesi’nin Hedefi, bölgedeki ev sahibi ve mülteci kadınlar ile gençleri yeni ve mevcut sosyal girişimleri kapsamında; eğitim, mentorluk, koçluk hizmetleri ve mikro hibeler ile desteklemek ve geçim kaynaklarını iyileştirmektir.
Proje üç bileşen aracılığıyla uygulanacaktır:
Bileşen 1: Kadınlar ve Gençler için Sosyal Girişimcilik ve Hibeler
Sosyal girişimciliği desteklemeye yönelik faaliyetlerin finanse edilmesi, girişimlerin geliştirilmesi ve hızlandırılması aşamalarına yönelik hibelerin sağlanması, iş kurmaya yönelik desteklerin verilmesi; mentorluk ve koçluk hizmetlerinin verilmesi. Bu süreç İpekyolu Kalkınma Ajansı gözetiminde ve Topluluk Uygulama Birimi (CIP) tarafından yürütülecektir.
Bileşen 2: Geçim Kaynakları Tesisleri
Sosyal girişimciliğe yönelik kapasite geliştirmek ve sosyal uyum faaliyetlerini kolaylaştırmak, katılımcılığı artırmak için girişimcilik merkezleri, hızlandırma merkezleri, işlikler gibi tesisler kurulacaktır.
Bileşen 3: Kurumsal Kapasitenin Güçlendirilmesi ve Proje Yönetimi
Sosyal girişimcilik alanında yerel kurum ve kuruluşların mevcut kapasitelerinin artırılması ve kurumsal yapılarının güçlendirilmesi hedeflenmektedir.
1.5 SEECO’nun Öncelik Alanları
Öncelik 1: Yenilikçi sosyal girişimcilik projelerinin hayata geçirilmesi veya geliştirilmesi,
Öncelik 2: Çevresel ve sosyal sorunların çözümüne katkı sağlayan kadın ve genç girişimciliğinin teşvik edilmesi,
Öncelik 3: Kadınlar, gençler ve engelliler gibi dezavantajlı kesimlerin ekonomik faaliyetlere katılımlarının sağlanması,
Öncelik 4: Misafir ve ev sahibi topluluk üyelerinin sosyal girişimlerde işbirliği yapmaları yoluyla sosyal uyumun teşvik edilmesi
Seeco Projesi alt hibe programına sunulacak projeler yukarıdaki önceliklerden en az birini kapsamalıdır.
1.6 Öncelikli Sektörler
Bölgede yapılan ihtiyaç analizi sonucunda Gaziantep, Adıyaman ve Kilis’te öne çıkan sektörler şöyledir;
Ayakkabı ve terlik üretimi, konfeksiyon, dokuma, el işçiliği, hediyelik eşya, gıda, hizmet, ev girişimciliği, e-ticaret.
Yaşanan deprem felaketinin bölgede birçok sektörü olumsuz etkilemesi nedeniyle hibe desteği sağlanırken sektör ayrımı yapılmayacak ve tüm sektörlerden başvuru kabul edilecektir.
İş Planının öncelikli sektörlerden birini kapsaması durumunda değerlendirme esnasında +5 puan verilecektir.

  1. SÖZLEŞME MAKAMI TARAFINDAN SAĞLANAN MALİ DESTEK
    SEECO Projesi kapsamında hem kuluçka hem de hızlandırma programları uygulanacaktır. Kuluçka programı için önerilen alt hibe miktarı azami 10.000 Avroya kadar ve hızlandırma programı için azami 25.000 Avroya kadardır.
    Kuluçka ve hızlandırma programları faydalanıcıları için öngörülen hibe tutarları şöyledir:
    Kuluçka Programı
    Hızlandırma Programı
    Küçük Ölçekli Hibe (Azami 5.000 €)
    Orta Ölçekli Hibe (Azami 7.500 €)
    Büyük Ölçekli Hibe (Azami 10.000 €)
    Küçük Ölçekli Hibe (Azami 15.000 €)
    Büyük Ölçekli Hibe (Azami 25.000 €)
    TRC1 Bölgesi İllerine Göre Toplam Faydalanıcı Hedefleri
    KULUÇKA HIZLANDIRMA
    Kalkınma Ajansı
    İl
    TOPLAM
    İl başına Hedeflenen Faydalanıcı sayısı
    TOPLAM
    İl Başına Alt Hibe Hedefi (%45) İl başına Hedeflenen Eğitimli Faydalanıcı (Kuluçka) İl Başına Alt Hibe Hedefi
    Küçük Ölçekli Hibe (Azami 5.000 €)
    Orta Ölçekli Hibe (Azami 7.500 €)
    Büyük Ölçekli Hibe (Azami 10.000 €) İl başına Hedeflenen Eğitimli Faydalanıcı (Hızlandırma) İl Başına Alt Hibe Hedefi
    Küçük Ölçekli Hibe (Azami 15.000 €)
    Büyük Ölçekli Hibe (Azami 25.000 €)

    Bir alt hibe programına birden fazla projeyle başvuru yapılamaz. Hibe kazanan bir faydalanıcı, başka bir alt hibe programına başvuramaz.
    2.1 Hibe Ödeme Usul ve Esasları
    Hibe başvuruları kabul edilen faydalanıcılar, hibe sözleşmelerinin imzalanmasının ve mentorlük/ koçluk desteği ile hazırladıkları iş planını hayata geçirmeleri karşılığında hibe almaya hak kazanırlar. Her iki programda da hibe ödemeleri faydalanıcılar tarafından sunulan belge ve kanıtlar karşılığında yapılacaktır. Hibe ödemeleri, İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından doğrudan, faydalanıcıların banka hesaplarına transfer edilmesi yöntemiyle yapılacaktır. Kuluçka ve hızlandırma programları bazında hibe ödeme koşulları tabloda verilmiştir.
    SEECO Projesi Alt Hibe Ödeme Koşulları
    Kuluçka Programı için
    Hızlandırma programı için
    • Küçük ve orta ölçekli hibe alan faydalanıcılara ön ödeme şeklinde tek seferde hibe tutarı aktarılacaktır.
    • Büyük ölçekli hibe alan faydalanıcılara hibe tutarının %50’si ön ödeme olarak aktarılacak, kalan tutar ise iş planının uygulanmasına paralel olarak ödenecektir.
    • Faydalanıcılara hibe tutarının %50’si ön ödeme olarak aktarılacak, kalan tutar ise iş planının uygulanmasına paralel olarak ödenecektir.
    Hibe faydalanıcılarının, kendilerine aktarılan tutarları iş planının hayata geçirilmesi amacıyla onaylanan bütçelerine aykırı biçimde ve/veya kötü niyetli olarak kullanmalarının tespit edilmesi durumunda ikinci dilimin ödemesi iptal edilebilir, ayrıca faydalanıcılardan kötüye kullanılan fonları geri ödemeleri talep edilebilir.
    Hibe başvuruları kabul edilen faydalanıcılar tarafından aşağıda yer alan dokümanlar sözleşme aşamasında sunulacaktır:
    Kuluçka ve hızlandırma programına başvuran işletmeler ve/veya gerçek kişilerin SGK ve vergi borcu bulunmadığına dair belge sunmaları gereklidir.
    Hızlandırma programına başvuruda bulunan işletmelerin mali müşavir onaylı son 2 yıllık bilançolarını sunmaları gerekmektedir.
    Projenin uygulanması için gerekli olması halinde; Çevresel Etki Değerlendirmesi, DSİ kuyu açma ruhsatı, inşaat yapım izinleri, KUDEB (Belediye ve İl Özel İdareleri’ne bağlı Koruma, Uygulama ve Denetim Büroları) izinleri vb. tüm izinlerin sözleşme aşamasından önce alınmış olması gerekmektedir.
  2. SEECO KULUÇKA VE HIZLANDIRMA ALT HİBELERİ İÇİN KURALLAR
    3.3 Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu
    Ön koşullar:
    • Alt hibe başvuru sahipleri, Alt Bileşen 1A kapsamındaki tüm sosyal becerileri ve iş geliştirme eğitimi ile danışmanlığı başarıyla tamamlamış olmalıdır.
    • Kuluçka/hızlandırma hizmetlerinin başarıyla tamamlanması, eğitim oturumlarının en az yüzde 60’ına katılım olarak tanımlanır.
    Program kapsamındaki uygun başvuru sahipleri aşağıda belirtilmiştir:
    Kuluçka Programı için:
    Hızlandırma programı için:
    • SEECO Projesi eğitim ve danışmanlık sürecini tamamlamış ev sahibi ve mülteci topluluklardan her yaşta kadınlar ve 18-29 yaş arası genç;
    o Potansiyel sosyal girişimciler veya
    o
    Yasal kayıtlı ve yeni kurulmuş (son 1 yıl içinde) gelir elde eden küçük işletme / kooperatif / STK gibi sosyal girişimler,
    • Kadınlar tarafından yönetilen ve/veya kadınlara fayda sağlamayı amaçlayan işletmeler/STK’lar (ticari işletmesi olan)/ kooperatifler vb. projeler kurmak için cinsiyet eşitliği ve kadın girişimciliğinin teşvik eden potansiyel ve yeni girişimciye öncelik verilecektir.
    • SEECO Projesi eğitim ve danışmanlık sürecini tamamlamış ev sahibi ve mülteci topluluklardan kadınlar ve 18-29 yaş arası gençler tarafından kurulmuş;
    o İş ve satın alma planının teslim tarihi olan 17 Mayıs 2024 itibariyle En az 12 aydır gelir elde ediyor olması gereklidir;
    o Yasal kaydının olması gerekmektedir.
    • Kadınlar ve gençler tarafından yönetilen ve/veya kadınlara fayda sağlamayı amaçlayan işletmelere/STK’lara (ticari işletmesi olan), kooperatiflere ve diğer ilgili kuruluşlara cinsiyet eşitliği ve kadın girişimciliğinin teşvikine öncelik verilecektir;
    3.4 Uygun Faaliyetler ve Proje Konuları
    Aşağıda yer alan bazı örnek proje konuları ile faaliyetler başvuru sahiplerine fikir verme amacı ile sunulmuş olup alt hibe programı kapsamında yapılabilecekler bunlarla sınırlı değildir:
    • Engelli bireylerin istihdam edilmesi amacıyla işletmelerin kurulması, geliştirilmesi veya iş süreçlerinin engelli istihdamına uygun olarak tasarlanması,
    • Tekstil, gıda vb. sektörlerde hammadde olarak başka işletmelerin atıklarının kullanıldığı ürünler imal edilerek bu malzemelerin ekonomik değere dönüştürülmesi,
    • Özel çocukların eğitim süreçlerinin iyileştirilmesini sağlayan eğitim-öğretim materyali geliştirilmesi,
    • Ambalaj atıkları gibi malzemeler kullanılarak hediyelik eşya, vb. ürünler imal edilmesi,
    • Giysi, ayakkabı, terlik vb. ürünlerin tamamı, belirli bölümleri veya aksesuarlarının kadınlar, engelliler vb. dezavantajlı gruplara imal ettirilmesini sağlayacak tasarımlar ve süreç değişikliğinin yapılması,
    • İşletmelerin geleneksel iş modellerini yenilikçi bakış açısıyla revize ederek kadınlar, gençler veya engelli grupların istihdamını artırmalarını sağlayacak projeler.
    3.5 Uygun Doğrudan Maliyetler
    Faydalanıcılar, alt hibeyi nasıl kullanmayı planladıklarına dair iş planlarında net bir açıklama sağlamalıdır. Alt hibe kapsamındaki uygun maliyetler aşağıdaki gibidir:
    Kuluçka ve Hızlandırma Alt Hibe Programı için Uygun Maliyetler
    • Harcamalar proje teklifinin onaylanmasından sonra yapılmış olmalıdır, (Kuluçka programı için işletmenin kuruluşu da dahil) ve işletilmesi sırasında yapılmış olmalı,
    • İş planı ve eklerinde belirtilmeli ve detaylandırılmış olmalı,
    • Tanımlanabilir ve doğrulanabilir (2.000 Türk Lirasının üzerindeki harcamalar için) olmalı, muhasebe kayıtlarında yer almalı ve destekleyici belgelerle (fatura, dekont gibi) kanıtlanmalıdır.
    • Yürürlükteki vergi ve sosyal mevzuatın gerekliliklerine uymalı ve
    • Makul, gerekçeli ve sağlam finansal yönetimin gerekliliklerine uygun olmalıdır.
    3.6 Uygun Olmayan Başvuru Sahipleri
    Aşağıdaki halleri taşıyan başvuru sahipleri hibe alamazlar:
    a) İflas etmişler veya tasfiye halinde bulunan ve bu durumları nedeniyle işleri kayyum veya vasi tarafından yürütülen, konkordato ilan ederek alacaklılar ile anlaşma yapmış, faaliyetleri askıya alınmış veya bunlarla ilgili bir kovuşturmanın konusu olanlar veya meri mevzuatta öngörülen benzer durumlarda olanlar,
    b) Kesinleşmiş yargı kararı (yani temyizi mümkün olmayan bir karar) ile mesleki faaliyete ilişkin bir suçtan mahkûm olanlar,
    c) Haklarında, görevlerini kötüye kullandıklarına dair kesinleşmiş mahkeme kararı olanlar,
    d) Dolandırıcılık, yolsuzluk, bir suç örgütü içinde yer almak gibi suçlardan kesinleşmiş yargı kararı ile mahkûm olanlar
    e) Herhangi bir kamu ihale prosedürüne veya diğer bir mali desteğe ilişkin yükümlülüklere uymayarak, sözleşmeyi ciddi bir şekilde ihlal ettiği tespit edilenler,
    f) Programa katılım koşulu olarak Kalkınma Ajansı tarafından talep edilen bilgi ve belgelerin temin edilmesi sırasında yanlış beyanda bulunanlar veya bu bilgi ve belgeleri zamanında Ajansa sunmayanlar,
    g) Mevcut veya daha önceki programların değerlendirilmesi sürecinde değerlendirme komitesini veya Kalkınma Ajansını etki altında bırakmaya veya gizli bilgi elde etmeye teşebbüs edenler,
    h) Sözleşme imzalandığı tarih itibarıyla Genel Yönetim kapsamındaki kamu idareleri dışındaki gerçek ve tüzel kişilerden;
    • Yapılandırılmış borçlar hariç olmak üzere vergi dairelerine vadesi geçmiş borcu olanlar,
    • Yapılandırılmış borçlar hariç olmak üzere sosyal güvenlik kurumuna vadesi geçmiş borcu olanlar,
    • Söz konusu proje veya faaliyetine Ajans tarafından sağlanacak destek tutarının yüzde üçü kadar ya da daha fazla bir meblağ için, herhangi bir nedenle haklarında kesinleşmiş haciz işlemi bulunanlar,
    ğ) Teklif edilen proje dolayısıyla menfaat ilişkisi içinde olanlar.
    Yukarıda madde (a) ve (f) ’de belirtilen durumlarda, programa katılma yasağı, ihlalin tespit edildiği tarihten sonraki iki yıllık bir süre için geçerlidir. Madde (b), (c), (d) (e) ve (g)’de belirtilen durumlarda, programa katılma yasağı, kararın tebliğ tarihinden itibaren dört yıllık bir süre için geçerlidir.
    i) Başvuru Sahipleri, yukarıdaki (a)’dan (ğ)’ye kadar olan kategorilerin hiçbirine girmediklerine dair beyanda bulunmalıdırlar.
    3.7 Uygun Olmayan Faaliyetler
    • Ev sahibi ülke yasaları veya düzenlemeleri veya uluslararası sözleşme ve anlaşmalara tabi olan veya uluslararası yasaklara tabi olan herhangi bir ürün veya faaliyetin üretimi veya ticareti, örneğin ilaçlar, pestisit/herbisitler, ozon tabakasını tahrip eden maddeler, PCB’ler, yaban hayatı veya CITES kapsamında düzenlenen ürünler,
    • Silah ve mühimmat üretimi veya ticareti,
    • Alkollü içeceklerin üretimi veya ticareti,
    • Tütün üretimi veya ticareti,
    • Çocuk ve zorla çalıştırma içeren faaliyetler,
    • Kumar, kumarhaneler ve benzeri işletmeler (Ganyan ve şans oyunları bayileri dahil),
    • Radyoaktif malzemelerin üretimi veya ticareti (Bu, tıbbi ekipman, kalite kontrol (ölçüm) ekipmanı ve IFC’nin radyoaktif kaynağı önemsiz ve/veya yeterince kalkanlanmış olarak değerlendirdiği herhangi bir ekipmanın satın alımı için geçerli değildir),
    • Bağlı olmayan asbest liflerinin üretimi veya ticareti (Bu, asbest içeriği yüzde 20’den az olan bağlı asbestli çimento levha satın alımı ve kullanımı için geçerli değildir),
    • Deniz ortamında 2.5 km’den uzun ağlar kullanılarak yürütülen ağ avcılığı,
    • Genetik olarak değiştirilmiş organizmaların doğaya salınımı,
    • Çekme ağ avcılığı,
    • Tehlikeli atık depolama, işleme ve bertarafı,
    • Nükleer reaktörler ve parçaları,
    • Önemli doğal yaşam alanlarının önemli ölçüde dönüştürülmesi veya bozulması,
    • Tekrarlanamaz kültürel varlıklara önemli zarar verme,
    • Zorunlu arazi edinimi ve mülkiyeti, sahiplik veya kullanıcı hakları konusunda anlaşmazlık olan arazi üzerinde veya araziye etki eden herhangi bir faaliyet,
    • Güvenlik tehlikeleri veya patlamamış mayın veya bomba varlığı nedeniyle tehlikeli kabul edilen herhangi bir arazide gerçekleştirilen faaliyet,
    • Uyuşturucu üretimini destekleyecek herhangi bir faaliyet veya bu tür ürünlerin işlenmesi ve
    Dünya Bankası ESS6’ya göre herhangi bir doğal ve kritik yaşam alanı ve Dünya Bankası ESS8’e göre kültürel kaynaklar üzerinde olumsuz etki oluşturan faaliyetler
    3.8 Uygun Olmayan Maliyetler
    • Projenin faydalanıcısına ve projede yer alan diğer kişilere zarar riski taşıyan harcamalar,
    • Proje dışında yapılan harcamalar, vergi ve prim ödemeleri hariç, politika veya sözleşme ile ilgili olanlar,
    • Katma değer vergisi (KDV),
    • Borçlar,
    • Faiz borcu,
    • Zaten farklı bir program/projede finanse edilen maddeler,
    • Arazi veya bina edinimi, (küçük atölye veya atölye satın alımı hariç),
    • İkinci el donanım ve makine,
    • Döviz kuru artışından kaynaklanan maliyet artışları,
    • Kamu görevlilerinin maaşları,
    • Proje uygulamasından önce yapılan hazırlık ve başvurular,
    • Hibeyi alan kişinin özel kullanımı (işletme amacı dışında kullanım),
    • Otomobil, motosiklet, minibüs, otobüs, pikap, off-road araçları, panel van, kamyon gibi taşıt araçlarının satın alınması, elektrikli araçlarının satın alımı ve çekme masrafları hariç,
    • Kiralama masrafları ve
    • Projeye ilişkin olmayan harcamalar,
    • Ofis kiralama masrafları.
  3. GÖRÜNÜRLÜK
    Başvuru sahipleri, İpekyolu Kalkınma Ajansı’nın projeyi finanse ettiğini kamuoyuna duyurmak için gerekli özeni gösterecek ayrıca İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından duyurusu yapılan Görünürlük Kurallarına riayet edecektir. Görünürlük kuralları ve kullanılması zorunlu amblem-logo, tabela, yazı, bilgi vb.’ne ilişkin ayrıntılı bilgi www.seeco.gov.tr adresinden görülebilir.
  4. BAŞVURU SÜRECİ
    5.1 Başvuru Formunun Doldurulması
    6.1.1 Hibe Programına Başvuru
     Hibe projesine başvuru yapmak için gerekli form www.ikaseecohibe.com adresinden Türkçe doldurulabilir.
    6.1.2 Hazırlanan İş ve Satın Alma Planının Sunulması
     Başvurular Türkçe yapılmalıdır.
     İş planı, bütçe, satın alma planı ve eklerindeki herhangi bir hata, eksik veya önemli bir tutarsızlık başvurunun reddine yol açabilir.
     Sadece sunulan bilginin açık olmaması ve bu yüzden Sözleşme Makamının tarafsız bir değerlendirme yapmasına engel teşkil etmesi durumunda, Başvuru Sahibinden ek açıklama talep edebilecektir.
     İş ve satın alma planının tüm bölümleri mutlaka doldurulmalıdır. Doldurulmayan bölümlerle ilgili açıklama mutlaka yapılmalıdır, aksi takdirde başvurunun reddedilmesine neden olabilir.
     Sadece iş planı, satın alma planı ve proje bütçesi değerlendirmeye alınacaktır. Başvuru dosyası bu dokümanları içermelidir.
    SEECO Projesine sadece eğitimlerini %60 oranında başarı ile tamamlayan potansiyel faydalanıcılar başvuruda bulunabilecektir.
    5.2 Başvurunun Yapılması
    Başvurular Sözleşme Makamının aşağıda belirtilen adrese elden ya da posta ya da kargo yoluyla yapılacaktır.
    İş planı, satın alma planı ile tüm eklere ait şablonlara www.ika.org.tr web sitesinden ulaşılabilir. Başvuru, bu dokümanları imzalı ve paraflı olarak içeren ve detayları izleyen bölümde Başvuru Paketi’nin Sözleşme Makamı’na teklif verme son tarihi ve saatinden önce teslim edilmesiyle yapılacaktır.
    Başvuru paketi içeriği:
    Kuluçka Alt Hibe Programı İçin:
    Hızlandırma Alt Hibe Programı İçin:
    Kuluçka Programı İş Planı
    Hızlandırma Programı İş Planı
    Kuluçka Programı Satın Alma Planı
    Hızlandırma Programı Satın Alma Planı
    Bütçe
    Destekleyici Dokümanlar
    İlgili vergi dairesinden alınmış, vergi sicil ve mükellefiyet bilgilerinin belirtildiği belgeler (vergi levhası ve vergi mükellefiyet yazısı)
    İlgili meslek odasından alınan tasdikli Oda Sicil Kayıt Sureti (Faaliyet Belgesi) ya da Esnaf Sanatkarlar Odalarından alınan Esnaf Sicil Tasdiknamesi
    Kadınlar veya en fazla 29 yaşın altındaki gençler tarafından yönetilen işletmelerde bu durumu kanıtlayıcı belge (imza sirküsü, imza beyannamesi veya ortaklık durum belgesi sureti)
    Tablodaki belgeler; bir asıl, bir kopya set olmak üzere 2 basılı başvuru paketi şeklinde teslim edilmelidir.
    Tüm belgeler imzalı taranmış olarak, bilgi.seeco@ika.org.tr adresine e-posta yollanmalıdır.
    ÖNEMLİ! Başvurular proje iş planı, satın alma planı ve proje bütçesinin Sözleşme Makamına elden, posta yoluyla ya da kargo ile teslim edilmesiyle geçerlilik kazanacaktır.
    Başvuruların teslim edileceği veya gönderileceği adres;
    İncilipınar Mahallesi Muammer Aksoy Bulvarı
    Vakıflar Güven İş Merkezi Kat: 1
    Şehitkamil Gaziantep / TÜRKİYE 27060
    Lütfen Başvuru Paketinde yer alan dokümanları zımbalamayınız!
    Başvuru Sahipleri, Hibe İş Planının 8. Bölümünde yer alan Kontrol Listesini kullanarak başvurularının tam olduğunu doğrulamalıdır. Eksik başvurular reddedilebilecektir.
    Başvuru Paketi, üzerinde Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi (SEECO) Alt Hibe Programı başlığı, başvuru sahibinin tam adı, adresi ve “AÇILIŞ OTURUMUNDAN ÖNCE AÇMAYINIZ” ibareleri yer alan A4 boyutunda, Sayfa 20’deki kapak sayfası örneği kullanılarak teslim edilmelidir. Başvuru Sahipleri etiket taslağını www.ika.org.tr web sitesinin “Duyurular > SEECO Projesi Başvuru > SEECO Projesi Başvuru Rehberleri ve İlgili Belgeler” bölümünden de indirebilir.
    5.3 Başvurular İçin Son Tarih
    Hibe projesinin ilk aşaması olan eğitimlere katılım için son tarih 19 Ocak 2024 Saat: 17.00 (2. Alt Hibe Programına katılım başvuruları için)
    Eğitimlerin ardından hazırlanacak iş ve satın alma planı ile bütçeden oluşan başvuru dokümanlarının teslim tarihi daha sonra ilan edilecektir.
    Başvuru dokümanlarının gönderi tarihi, posta mühürü veya teslim fişi ile belgelenecektir. Başvuru süresinden sonra yapılan (postaya verilen) başvuru otomatik olarak reddedilecektir.
    SEECO Programı kapsamında hedeflenen sayıya ulaşılıncaya kadar açık çağrılar devam edecek olup uygulama takvimine göre yeni alt hibe programları açılacaktır. Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi (SEECO)

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top
Gönder
Merhaba
Lütfen talebinizi yazın.